tisdag, augusti 23, 2011

Body med sprund

Äntligen är den klar! Nu är det "bara" ca 2 månader kvar tills personen som ska ha den kommer ut och jag blir trebarnsmor :)
Jag har valt att ta studieuppehåll ett år för att ta vara på sista bebistiden. Nu är jag 1/3 sjuksköterska och klarade första året helt utan omtentor :) *stolt över mig själv*


Jag kände att den bästa placeringen av mitt namnmärke är bak på en body och så måste jag förstås visa mina "nya" fina pinnstolar från Nässjö som jag fick av mamma. De har stått i en gammal sommarstuga och har varit i familjens ägo ett bra tag. Hon funderade på om de kanske var målade på 60-talet eller om det var originalfärgen. De är lite spruckna och slitna och så, men nu får de vara som de är i några år till. De passar bra i köket.


Jag är riktigt nöjd med bodyn och det hör inte vanligheten till vill jag lova!
Sprundet har jag gjort enligt Kokalals beskrivning, fast jag har inte använt mig av en kantbandspressarfot. Raglansömmarna sydde jag aviga mot aviga med overlocken och stickade ner med raksöm.

Mönster: Jag har kombinerat två mönster ur Ottobre. Bodymönstret med omlottaxel i 5/2006 och Omlottbodyn i 5/2007 för att få raglanskärningen. Jag har gjort den enligt storlek 50, men när jag jämför med de andra jag har här hemma så valde jag att märka den som 56.

Tyg: Apor från mjukatyger.se, designat av Johanna Ahlard. Tyget köpte jag för över ett år sedan när min bror väntade sitt andra barn. Vit stretchjersey/mudd från Stoff och Stil, tryckknappar från Stoff och Stil.

Kom ihåg till nästa gång: Längden på kantbandet blir lagom när jag tar längden på det som ska kantas x 0,75. Sträck i kurvor, särskilt i hals och benöppningar, raka områden ska bara sträckas lite.
Bredden på kantbandet bör vara 5cm. Jag syr fast kantbandet och sen en smal zicksack 1 cm in på tyget för att få snyggare bredd, viker över och syr från rätan, klipper bort överflödig råkant. Helst vill jag göra som Näbbgädda visar, men jag har lite svårt att få till det.

Självklart har jag en massa andra projekt inplanerade, men om jag verkligen genomför dem är en annan sak ;)

2 kommentarer: