onsdag, juli 22, 2009

Virkad vågfilt


En filt som är mycket enkel att virka :-)

Beskrivningen för hur man gör finns hos STICKIG (uppdaterat 200131: bloggen nerlagd. Filten är virkad med stolpar, dalen är 3 ihopvirkade stolpar och toppen är tre stolpar i samma maska)
Det man ska tänka på när man kommer till slutet på varvet är att man ska sluta MITT i en topp. Du gör alltså bara 2 stolpar i sista maskan. Nästa varv börjar du med två-tre luftmaskor och 2 stolpar i samma maska (luftmaskorna=1 stolpe). För att min filt skulle få fina kanter hade jag 2 luftmaskor på ena sidan och tre på den andra, men sånt är säkert personligt.

Den största missen jag gjorde var att räkna på fel sätt när jag la upp luftmaskekedjan så filten blev liten igen. Ytterligare en vagnsfilt med andra ord, och jag som knappt kommer använda vagn :-(
Andra missen var att jag virkade löst i början och slutade med hård. Det skiljer 4 cm i bredd!
Filten är ca 50X40 cm
Garnet är akryl från svarta fåret och carolin, virknål 4. 12 olika färger.

Som vanligt är det svårt att fånga färgerna med kameran :-( det är orange mellan det röda och gula

10 kommentarer:

  1. Wow, vilken fin!

    SvaraRadera
  2. Jättefin filt med underbara färger!

    SvaraRadera
  3. Verkligen fin filt! Hur mycket av nystanen gick åt? Kanske provar på att virka en sådan filt till lillan/lillen som är påväg.

    http://allakansy.blogspot.com/

    SvaraRadera
  4. tackar. Ingen aning. Men de nystanen jag använde till mormorsutefilten räcker nog till en filt till :-) det går inte åt så mycket garn faktiskt (fast blir ju lite dyrt när man ska ha många färger)

    SvaraRadera
  5. Vilka härliga färger! Syns inte på bilden i alla fall att den är virkad olika hårt.

    SvaraRadera