måndag, maj 03, 2010

Rättsydda muddbrallor

Jag har kommit igång lite med syandet. Får erkänna att det blir väldigt mycket Mafia Wars på Facebook ;) Nu efter att högskoleprovet är avklarat så är det skönt att bara njuta av "inga måsten". Har blivit att jag tittat på tv på kvällarna, särskilt onsdagar ;) attans, kom precis på att jag missat "Halv åtta hos mig"! Ett helfestligt program :D Helge är hur skojig som helst ju

Jag har inte fått något officiellt svar än, men normeringstabellen kom i fredags och man får skriva ner svaren på ett papper och ta med sig från provet. Om jag inte fyllt i helt galet så ska jag ha 1.5 HP. Rätt intressant faktiskt, för det var svårare att få högre resultat denna gången trots att snittet var lägre (var mååånga som skrev). 2.0 har tex krävt 109 rätt tidigare, det var 110 denna gången. Nåja, jag är nöjd! Det spelar ingen roll att jag klantade mig på två frågor för jag hade inte fått högre ändå, sånt gillar vi! Någon gång i juli får jag reda på om det räcker.

Jaja, nog tjatat om det. Detta är ju en pysselblogg!
Ett par, för de flesta, enkla muddbyxor.

Mönster: Det klassiska från Ottobre 5/06 strl 68 med tillagd mudd i fotslutet (drar inte bort något från mönstret). Midjemudden är något tajtare och fotmudden görs tillräckligt lång för att kunna vikas upp (ca 5-7cm långa)
Material: Lila velour från Jofotex och vit mudd från Stoff och Stil
Det bästa: Jag har sytt ihop dem rätt för första gången! Man lägger delarna räta mot räta och syr grensömmarna först. Sen syr man ihop benen. Jag har alltid sytt benen först och sen grensömmen, vilket på något sätt resulterat i att jag sytt ihop bak mot fram och tvärt om. Det har alltid blivit tyg över vid linningen och jag fattade aldrig varför, trodde att jag var kass på att rita ut sömsmån...

4 kommentarer:

 1. Har försökt kommentera din blogg jättelänge men får det inte att funka. Det är nåt knas med förhandsgranskningen och ordverifieringen av kommentarerna. Har försökt med flera olika webbläsare.
  Var nyfiken på muddbrallorna, jättefina var dom! Har du inte ändrat nåt på mönstret alls förutom lagt till mudd nertill? Då kanske man skulle våga sig på att sy efter det mönstret? Tycker att dom ser så hemskt stora och konstiga ut i tidningen nämligen.

  SvaraRadera
 2. Nilla: Det är fler som har problem verkar det som. Jag får alltid försöka två gånger när jag kommenterar till andra :/ störande. Det är jättemånga som syr med det mönstret så go for it :-) Man skulle ev, kunna smalna av mönstret från grenen och upp till midjan. och mönstret till midjemudden är för lite tjockare bebisar så det kan man justera. 70% av barnets midja brukar många ta, fast jag tycker att det blir lite för tajt då. har man byxorna utanpå en body så behöver de inte sitta så tajt. Om du vill kika så har jag sytt fler byxor av samma mönster, finns under etiketter-Byxor ;)

  SvaraRadera
 3. Okej, skönt att höra!! Jo, jag har ju inte blivit så härdad ännu, känner nästan alltid av det när jag ser någon få spruta etc..

  Btw, jättesöt liten tjej! Stora klarblå ögon och jättesött hår, ser ju ut som om hon har skiftningar i håret ju, som om man gjort ett par lyckade slingor hos frissan :)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin tjej du har, när jag sytt dom muddbyxorna brukar jag också bara lägga till benmudd. Tycker det blir jättebra!

  SvaraRadera