lördag, september 10, 2011

Aptröja


Det går ju riktigt bra det här :)
Nu har jag tagit tag i att sy en t-tröja till dottern. Hon har väldigt ont om det och jag har inte hunnit köpa nya och kom äntligen till skott att sy! :) Den lilla damen blir 2 år om en vecka så det blir en tidig födelsedagspresent ;) nä, hehe. Det blir nog inget sytt just för den dagen utan det får bli andra grejer. Hon spenderar dessutom dagarna blöjfri sen en vecka tillbaka så hon behöver nya byxor också. Lite intressant det där med mått för ett par byxor som jag tänkt sy till bebisen har samma mått på midjemudden som Iona behöver ha nu. Men det är ju så, barnen blir först tjockare om magen men sen blir det åt andra hållet istället (och byxorna sitter dessutom under magen när de kommer upp och rör på sig).
Angående att hon har mockasiner utomhus är för att skorna är mystiskt borta (tur att hon behöver nya)

Sömnaden gick bra. Jag fick till rullåkanterna utan att sy den där extra sömmen innan jag viker över så nu blev det riktigt snyggt. Det var bara maken som klagade för han satt och spelade CS och det blev överslag i allas hörlurar när jag sydde med overlocken ;) tur att det går så fort att sy med den då.
Livet är fållat med fuskoverlocksöm.

Mönster: Meedom form 1, storlek 80. Iona är 84 cm lång och den är lagom lång i ärmar och liv. Inte speciellt mycket att växa i (jo, på bredden). Mönstret är nästan identiskt med en t-tröja från H&M ("pojk") storlek 86/92, Meedoms är lite längre bara. Jag förlängde armarna 0,5cm för jag ville ha lite extra, men det går nog att förlänga ytterligare en liten bit. Den är inte för bred tycker jag utan den ser ut att vara skön och lekvänlig.

Tyg: Apor designade av Ahlard. Detta är jersey till skillnad från de gulröda aporna som är interlock. Vit jersey/mudd från SoS

3 kommentarer:

  1. åhh älskar det där tyget! så härlig tröja!

    SvaraRadera
  2. jättefin! tycker så mycket om de där aporna.. tyvärr missade jag den brun/gula varianten...

    SvaraRadera