tisdag, oktober 09, 2007

Mönster åkpåse




Har gjort mönster till åkpåsen. Hade stor hjälp av Mstery designs mått av lodger bunker. Hennes mönster finns på familjeliv (mstery) för er som har det.

Jag lägger upp mitt mönster med lite fler mått. Det återstår att se hur det blir i verkligheten sen. Måste köpa lite grejer för att slutföra projektet.

Roligast: Jag är nöjd! Jag kan ju :-D

11 kommentarer:

  1. Den undre bilden syns tyvärr inte hos mig...

    SvaraRadera
  2. Jag ritade av mönster från ett par tossor jag hade hemma. Det är inte så svårt, kanske kan lägga upp en bild på det med mått sen =)

    SvaraRadera
  3. Hejsan, gud vad fin. Har letat och letat efter ett mönster för att göra en åkpåse och hittar det här. Den ska jag pyssla med nu då min grabb är sjuk, men jag förstår inte riktigt hur båda fotdelarna ska sitta. Ser bara att du använt det stora stycket och det mindre runda, inte det avlånga. Du får gärna förklara hur hur har gjort så jag kan göra :) Du kan utesluta det med vadd, för jag ska bara göra med 2 lager fleece :) Vore väldigt tacksam :)

    SvaraRadera
  4. Tack! Det var så länge sen jag sydde denna så kommer knappt ihåg. Men den avlånga biten sys fast i den runda och sen i den stora delen. Det är för att få höjd så fötterna får plats. Det blir som en "sarg" runt den runda biten. Jag tror att den böjda delen på den avlånga ska vara uppåt, mot den runda delen. Förstår du vad jag svamlar om?

    SvaraRadera
  5. Ja jag förstår faktiskt! :) Tack! Var det svårt att sätta dit dragskon? Sydde men fast den i tyget och gjorde som nå kanaler för den?

    SvaraRadera
  6. kikade lite på åkpåsen. Jag verkar ha gjort på något krångligt sätt. Men precis som du säger - sy en kanal, göra två hål och stick ner rundresåren åt vardera håll (glöm inte att "snörstoppet" ska sitta på från början), sy fast ändarna (jag sydde nog fast ändarna först och kanalerna sen). Det är nog enklast att göra innan man syr igen vändningshålet på åkpåsen.
    Ev kan man sy knapphål eller använda öljetter till hålen. Kanske till och med sy en kanal och fixa allt innan man syr ihop tygstyckena och efteråt göra en stickning genom båda tyglagren...haha, ja jag tänker högt här ;)

    SvaraRadera
  7. Knapphål låter kanske enklast, ja det där syspråket är nog inget för mig, jag har inte sytt sen högstadiet, men jag måste ha nått att göra då Melwin sover, mammaledigheten blir så dryg då man går hemma så då kan man lika gärna lära sig nått ;p Men tack! :) Börjar kanske senare, du ser ju om jag kommenterar mera :) Om det ärokej.

    SvaraRadera
  8. Hej Hej
    Är denna för liten för ett barn som är ca 85 cm lång?

    SvaraRadera
  9. Jag provade med tösen nu och hon är 80cm. Jag tycker att den är för liten för henne så tyvärr. Det är nog smidigare med en klassisk åkpåsemodell, alltså inte en sån här omlott till så pass stora barn.

    SvaraRadera
  10. Varför inte göra den lite längre till lite större barn :-)

    SvaraRadera