lördag, februari 22, 2020

Regnbågsfilt (attic24)

I september 2012 började jag virka en filt. Februari 2020 blev den äntligen klar! Den var nästan färdig, men glömdes bort i sin påse när jobb och familj kom emellan.
Anledningen till att filten blev klar är tack vare nytt jobb och inspirerande kollegor. Jag har under 2019 utbildat mig till specialistsjuksköterska med inriktning operationssjukvård och några av mina nya kollegor sitter och stickar på sin rast. Genast väcktes min skaparglädje igen!
Filten är virkad eftersom jag inte är en fena på att sticka (men jag har gett mig fasen på att jag ska bli bättre!). Garnet jag har använt är 100 % akryl och det är Svarta fårets Freja och ett par färger är i Carolina från Marks och Katten. Här ligger den över vår 180 säng. Jag har inte tagit några exakta mått men den är minst 120x200 cm.
Inspirationen: Från Lucy som har bloggen attic24. Det är hennes mönster för granny stripe blanket jag använt. Det är helt enkelt mormorsrutor fast på rad istället - 3 stolpar i varje mellanrum. Mycket enkelt och man kan lätt kolla på tv-serier samtidigt (Netflix).
Kantningen: Två rader "mormorsränder" med avslutande fastmaskor - varför det blev så är för att jag började med vitt men sen kom på att jag inte ville ha det mitt i färgerna.
Virknål: Jag använde Clover soft touch först, men av någon anledningen försvann den. Om jag inte minns fel så skavde den en del mot fingret också. Jag köpte Clover amour och de är helt underbara! Ligger skönt i handen, lätt att virka med och härliga färger. Jag har använt storlek 4 som är lila.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar