söndag, februari 14, 2010

60-tals tema

Vi blev bjudna på 60-års kalas för två av Emils mostrars män. 60-tals tema också :)
och då var det alltså dags att sy nåt = halvt ångest i flera veckor med frenetiskt googlande på bilder, letande efter tyg etc. Helgen innan festen fick jag tag på tyget och började sy, det tog faktiskt bara fem dagar så jag var klar på fredagseftermiddagen, och inte kl 02 på natten.

Mönstret till min klänning är ett gammalt Burdamönster (20352). Knapphändig beskrivning på danska. Nåja, det gick att klura ut och jag behövde bara ringa mamma en gång (inprovningar ska sys som de är utan sömsmån och sen pressas, ev justeras). Här ändrades dock inget utan jag sydde helt efter mönstret (inte fasen kan jag ändra nåt). Bystvecket hamnade lite väl högt upp tycker jag. Det var nog inte gjort för nån som fött barn och har lite större byst ;-) har ju dessutom amningsbh och det gör ju sitt. Nåja, helt galet blev det inte.

Ionas klänning är sydd efter Meedoms A-linjemönster med ändrad halslinning. och den halslinningen är jag jättestolt över. Att jag inte visste hur man ska sy för att få det snyggt är en sak, men jag lyckades göra mönstret till halsen helt själv!
Båda klänningarna är vändsydda och halskanten på Ionas klänning är handsydd på insidan, min delvis där jag missade med maskinen.
Tyget kommer från IKEA och heter Saralisa (psykedelisk kollektion), tjockt bomullsstyg som inte skrynklar sig.

Stort minus. Jag använde en annan gammal tunn IKEA gardin jag hade som foder...den var inte tvättad. Snacka om att jag blev ledsen när jag tog ut kläderna ur tvättmaskinen. Men, som Tur är så verkar det mest krympt på längden så jag ska sprätta upp nedersta stickningen så tror jag att det blir schysst ändå. det kan ju hända att jag vill ha klänningen någon mer gång ;) Ionas blir nog för liten dock, den var gjord för att vara lagom till festen. (och nää, inte tog vi några schyssta bilder med kläderna på heller)

6 kommentarer:

  1. du måste ha varit snyggast på festen!

    SvaraRadera
  2. tack för de fina kommentarerna :) jag blir så glad

    SvaraRadera
  3. Jäklar vad bra du är, snygga!! Sitter nu och ska sy en klänning till nästa lördag och jag är helt lost! Sneglar lite på dina och ser om jag kan få lite idér.
    Tack för titten!

    Mvh
    Eva

    SvaraRadera
  4. Hej!
    2 år senare hittar jag din blogg då jag är bjuden på fest med 60-talstema. Sjukt snygg klänning du sytt. Var hittade du tyget?? (även om det är två år sedan).
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! tyget verkar fortfarande finnas på IKEA :) det står i texten vad det heter

      Radera